torsdag 3 mars 2011

Betydelsen av webbhotell

Det sägs att det är av stor betydelse för sökmotoroptimering var du har ditt webbhotell. Egentligen är det var någonstans i världen servern ligger som du har din hemsida på. Den här bloggen ligger inte på ett webbhotell, den ligger ju på en Google.com/ Blogger.com server förmodligen någonstans i USA.

Tumregeln är enkel. Har du en blogg eller hemsida som riktar sig till den svenska marknaden bör din hemsida ligga på en svensk server. Då rekommenderas något av de svenska webbhotellen. Loopia är ett bra exempel, som jag själv använt med god erfarenhet.

Har du i huvudsak dina besökare i USA bör du ha bloggen eller hemsidan på en amerikansk server.

Är dina besökare från i stort sett hela världen rekommenderas en amerikansk server.

Hur stor betydelse placeringen av hemsidans eller webbhotellets server har för sökmotor-optimeringen kan nog ingen svara på. Det enda som är säkert är att det finns många små parametrar som alla påverkar hur din blogg placerar sig i Googles resultatlistor. MAn kan nog också dra slutsatsen att denna blogg har en nackdel av att inte ligga på en svensk server eftersom jag skriver på svenska för svenska besökare. Det jag förlorar på detta får jag ta igen på annat...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar