måndag 21 februari 2011

Blogga ofta i början

Särskilt när en hemsida eller blogg är ny är det viktigt att den uppdateras med ny information och nya artiklar. En ny blogg som Google har upptäckt kommer att besökas relativt ofta den första tiden. Om ingen ny information har tillkommit och veckorna går kommer Google att flytta ner bloggen långt ner i sökresultaten. Det handlar lite om att kämpa för att bevisa att bloggen duger. En blogg som är etablerad och som har många artiklar, inlänkar och trafik kan du låta ligga orörd i månader utan att din position i sökresultaten förändras nämnvärt.

Rekommendationen är alltså att blogga ofta om du har en blogg och lägg upp nya sidor/artiklar om du har en "vanlig" helsida.

Som vanligt gäller regeln om sunt förnuft. Publicerar du 20 inlägg om dagen från start kan din blogg betraktas som en skräpblogg och du kan bli bannad. När bloggen är etablerad kan du ösa på med inlägg i ett högre tempo.

Tänk också på att inte publicera inlägg bara för att du måste. Det är bättre att publicera några få bra och välskrivna inlägg än att skriva många slarviga. Detta gäller såväl för din sökmotoroptimering och dina besökare skull.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Intressant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar